Toxicitatea din organism – Tumopectin – Aliatul tău pentru refacere celulară rapidă!

Aliatul sistemului imunitar

Toxicitatea cu metale grele

Cauza principală în apariția bolilor degenerative de orice tip!

Oameni de toate vârstele, adulți și copii, sunt diagnosticați cu fel și fel de afecțiuni grave, iar una dintre principalele cauze a apariției acestora, dar care este de multe ori ignorată, este toxicitatea cu metale grele. Deși multe persoane sunt de părere că dacă nu trăiesc în preajma unei centrale nucleare nu se pot confrunta cu această problemă, că sănătatea lor nu poate fi afectată, adevărul este altul. Conform unor studii de specialitate ce au fost realizate timp de 20 de ani, toți oamenii care trăiesc în prezent, în această societate modernă, în care tehnologia a evoluat foarte mult, au de suferit din cauza toxicității cu metale grele.

Conform oamenilor de știință, în ultima perioadă poluarea industrială a atins cote maxime, iar faptul că în agricultură sunt folosite pesticide în cantități mari și frecvent face ca fiecare dintre noi să fie expus la doze zilnice de metale grele precum aluminiu, arsenic, plumb, mercur, uraniu ori cadmiu.

Metalele grele – ce sunt și ce proprietăți nocive au asupra organismului

Oamenii de știință definesc metalalele grele ca fiind metaloide, adică au proprietăți atât ale metalelor, cât și ale nemetalelelor și au proprietăți nocive asupra oamenilor, dar și asupra organismelor vii atunci când sunt prezente în cantități mari. Deși de obicei apar în urma unor fenomene naturale, cum ar fi erupțiile vulcanice, acestea pot fi luate și din surse cauzate de oameni, precum arderea cărbunilor, minerit, centrale nucleare ori industrie. Ba mai mult, metalelele grele, care sunt cobaltul, cuprul, fierul, manganul, zincul, nichelul, plumbul pot ajunge în organismul nostru cu ușurință, prin sistemul digestiv, din cauza alimentelor contaminate, cum ar fi conserve de tot felul (ton, cod, pește spadă, fructe de mare) sau chiar legume, întrucât în agricultură se folosește intensiv pesticide.

Faptul că metalele grele sunt toxice pentru organism în cazul în care se regăsesc în cantități mari și duc la apariția unor afecțiuni grave nu este niciun secret pentru nimeni, mai ales că acest lucru a fost dovedit în numeroasele studii efectuate de-a lungul anilor.

Astfel, conform unei cercetări efectuate de oamenii de știință pe nu mai puțin de 1578 de femei a arătat existența unui nivel ridicat de plumb și cadmiu în placentă, ceea ce poate afecta, fără doar și poate creșterea și dezvoltarea fătului. Dacă plumbul a fost descoperit în toate mostrele de sânge ombilical și chiar în 96 la sută din țesutul placentar, cadmiul a fost găsit în 95 la sută din sângele ombilical și în 98 la sută din mostre. Din aceste motive, specialiștii în medicină naturopată recomandă detoxifierea organismului înainte de sarcină.

De asemenea, un studiu realizat în perioada 1990 și 2011, după monitorizarea a peste 14.000 de persoane timp de aproape 20 de ani, a arătat mai mult de un deces din şase înregistrate în Statele Unite poate fi atribuit, fără doar și poate, expunerii la plumb, metal greu care se găseşte frecvent în natură.

Astfel, conform unui studiu publicat în revista The Lancet Public Health, informează AFP, persoanele care prezintă o concentraţie mare de plumb în sânge (cel puţin 6,7 mg la decilitru), apare riscul de deces prematur, care creşte cu 37%.  De asemenea, oamenii de știință atrag atenția că riscul de boli coronariene se dublează.

Printre altele, pentru a dovedi cât de nociv este plumbul pentru organism oamenii de știință au realizat un studiu extrem de inedit. Mai exact, aceștia au măsurat concentrația de plumb în oasele unor peruvieni ce au trăit cu nu mai puțin de 1 600 de ani în urmă. Astfel, oasele lor au fost comparate cu cele ale persoanelor din societatea modernă din Anglia și Statele Unite, iar rezultatele sunt de-a dreptul șocante, întrucât au arătat că în prezent cantitatea de plumb din oase este de 1.000 de ori mai mare decât cea găsită în oasele peruvienilor.

Metalele grele – modul nociv în care acționează asupra organismului uman

Faptul că metalele grele acționează nociv asupra organismului nu este niciun secret pentru nimeni, însă foarte puține persoane știu că există trei moduri prin care acestea alterează funcțiile metabolice.

Potrivit specialiștilor, primul mod în care acționează metalele grele asupra organismului este faptul că se acumulează rapid și afectează funcții ale organelor și glandelor vitale precum inimă, creier, rinichi, oase și ficat. Ulterior, ele înlocuiesc mineralele nutriționale esențiale din organism. Spre exemplu, enzimele sunt deosebit de importante pentru organism întrucât ajută în reacțiile biochimice, în toate procesele metabolice ale vieții. Atunci, însă, când calciul este prezent într-o reacție enzimatică, plumbul sau cadmiul îi vor lua locul, ceea ce face ca funcția să fie preluată de ele, însă fără să aibă efecte benefice, ci distructive în activitatea enzimatică.

De asemenea, atunci când metalele grele se regăsesc în cantități mari în organism va apărea un mecanism de apărare cronic, care va duce la apariția unor disfuncții ori la adaptarea eșuată a organismului, generare și alte afecțiuni.

Metalele grele – cum poate fi depistată prezența lor în organism

Una dintre cele mai de succes metode pentru a depista prezența metalelor grele în organism este, fără doar și poate, analiza firului de păr. Conform oamenilor de știință, părul este un țesut mult mai potrivit pentru a monitoriza metalele toxice față de sânge sau urină, întrucât la scurt timp de la expunere, organismul depozitează metalele din circuitul sangvin spre organele vitale, din cauza unui mecanism de apărare.

De asemenea, oamenii de știință atrag atenția asupra faptului că metalele grele pot fi stocate în organism pe parcursul multor ani, până când va debuta eliminarea acestora. Astfel, în urma analizei de păr, metalele grele vor apărea în timpul mobilizării ori expunerii sau chiar și în perioada de detoxifiere, atunci când sunt eliminate din organele vitale. De asemenea, pe măsură ce vor fi eliminate din organism, nivelul mineralelor nutriționale se va echilibra.

Specialiștii atrag atenția că acumularea de toxine în organism nu este normală, iar metalele grele care sunt reținute în organism au efecte nocive asupra acestuia, ducând la apariția unor afecțiuni grave. Totuși, organismul este creat pentru a se ”curăța” singur, pentru a elimina metalele grele. Când acest lucru nu se întâmplă, poți alege suplimente alimentare ce te vor ajuta să-ți restabilești echilibrul la nivel biochimic și să previi compromiterea mecanismelor de autoapărare a organismului.

Așadar, analiza firului de păr este o metodă eficientă pentru a monitoriza echilibrarea biochimiei organsimului prin îndeplinirea cerințelor individualității metabolice. De asemenea, pentru ca celulele să fie într-un echilibru și să elimine metalele grele din organism trebuie să existe factori de chelare, care sunt responsabili de legarea metalelor grele. De asemenea, este important să se producă suficientă energie pentru a elimina toxinele din celulă. Nu trebuie, însă, să lipsească nici permeabilitatea selectivă corespunzătoare celulei pentru a menține nutrienții în interior și pentru a elimina toxinele către exterior.

Metale grele – Aluminiu – principalele efecte nocive

Unul dintre cele mai întâlnite metale grele este aluminiul. Regăsit în cantități mari în organism, acesta poate afecta nu doar funcția mitocondrială, ci și producția de energie și nivelul de tetrahidrobiopterină (BH4), ceea ce va duce la afectarea nivelului de dopamină, serotonină și melatonină.

Cu alte cuvinte, oamenii de știință atrag atenția că prezența aluminiului în cantități mari în organism poate duce la apariția unor afecțiuni grave ca Alzheimer, ALS, disfuncții ale rinichilor, Parkinson, ulcer, demență. Pot să apară, de asemenea și dificultăți de învățare, pierderea concentrării, a memoriei, dar și dureri de splină, de stomac, de cap, arsuri stomacale, hiperactivitate, consipație, probleme de piele și chiar calitate proastă a somnului ori sistem imunitar scăzut.

Surse de aluminiu pot fi foliile de aluminiu folosite în bucătărie de cele mai multe ori, pesticide, furaje pentru animale, gaze de eșapament, praf de copt, bere, făină procesată, cutiile de aluminiu, ceramica, oalele pentru gătit, produsele lactate convenționale, lapte praf din soia pentru bebeuș, fumul de țigară, dar și produse cosmetice, deodorante, plombe dentare, sare ori pastă de dinți.

Metale grele – arsenic – ce afecțiuni poate da prezența acestuia în organism

Deosebit de nociv pentru organism este, fără doar și poate, arsenicul. Oamenii de știință atrag atenția că este un metal greu care în cantități mari în organism poate da dureri abdominale, anorexie, diaree, stări de rău, anemie cronică, arsuri de stomac, pe esofag sau în gură, convulsii, dermatită, afecțiuni, căderea părului. Mai mult de atât, poate cauza hiperpigmentarea unghiilor și a pielii și poate duce chiar la apariția afectiunilor de ficat, de plămâni, de piele ori poate provoca spasme musculare, slăbiciune a mușchilor, nervozitate, dificultate la înghițire, pierderi de sarcină ori nașteri premature.

Specialiștii atrag atenția, de asemenea, că expunerea excesivă la arsenic în copilărie poate cauza disfuncții comportamentale la pubertate, ce pot persista chiar și ulterior. Printre altele, toxicitatea cu arsenic poate afecta inteligența verbală și memoria pe termen lung la copii.

Cum acționează arsenicul? Ei bine, se pare că acesta inhibă enzimele din mitocondrii, înlocuiește fosforul în diverse reacții biochimice, reduce rezervele de vitamina B 1, ceea ce duce la stres oxidativ, din cauza scăderii unor enzime ca glutation și superoxid dismutaza.

Unde se găsește arsenicul? În orez și alte produse derivate, în îndulcitori, în carnea de pui de la păsări crescute cu furaje, în apa din puț contaminată, în lemn tratat sau fum de țigară, praf de cărbuni, insecticide, pesticide și ierbicide, materiale de construcții, spray de insecte, produse marine de pe coste ori midii, scoici și creveți.

Metale grele – plumb

Regăsit în cantități mari în organism, plumbul poate cauza numeroase afecțiuni grave, între care dureri abdominale, alergii, anemii, artrită, anxietat, autism, dureri de spate, orbire, probleme cardiovasculare, pierdere a concentrării ori a coordonării, constipație, convulsie, pierderea auzului sau chiar depresie, dureri de articulații, musculare ori atrofierea mușchilor. Poate cauza, de asemenea, afecțiuni grave ca ADHD, artrită, autism, scleroză multiplă, nefrită, boala Parkinson, schizofrenie, sterilitate, pierderea în greutate, sistem imunitar scăzut, indigestie, constipatiție sau chiar psihoză.

Potrivit unui studiu efectuat de Agenția de Protecție a Mediului, aproape o jumătate de milion de copii se confruntă cu o cantitate mai mare de plumb în organism, ceea ce duce la afectarea creierului și a sistemului nervos, astfel că încetinește dezvoltarea mentală, reduce inteligența și poate duce chiar la apariția ADHD și chiar hiperactivitate.

Unde se găsește? Plumbul poate fi regăsit în cenușă, gaze de eșapament, conserve de fructe și sucuri de fructe, fum de tigară, cerneluri colorate, cosmetice, ustensile pentru mâncat, creioane, rafinării, conserve, tutun, pastă de dinți, jucării, vin, etc.

Metale grele – cadmiu – efecte nocive asupra organsimului uman

Printre metalele grele care afectează organismul se numără cadmiul. Regăsit în numeroase surse din jurul nostru ca fum de țigară, alimente procesate, intoxicație congenitală, rafinării de cupru, ape contaminate, îngrășăminte, fungicide, arderea cauciucurilor, plasticurilor, alimente procesate ori sucuri carbogazoase, cadmiul poate duce la alcoolism, pierderea părului, dar și afecțiuni grave ca anemie, artrită, boli cardiovasculare sau afecțiuni ale rinichilor, ficatului, plămânilor, osteoporoză, disfuncții ale prostatei. De asemenea, poate cauza migrene, dureri oasoase, hipoglicemie, hipertensiune, atac cerebral sau chiar schizofrenie.

Metale grele – mercur – efecte nocive asupra organismului

Disfuncție a glandelor suprarenale, alergii, pierderea părului, anorexie, anxietate, cataracte, coordinare proastă, surzenie, depresie, eczeme, amețeli, oboseală cronică, gingii care sângerează, migrene, hiperactivitate, hipotiroidism, memorie slabă, retard mintal, nervozitate, dereglări de vorbire sau slăbiciune accentuată sunt doar câteva dintre problemele cu care se pot confrunta persoanele care au cantități mari de mercur în organism.

Mai mult de atât, în cazul în care acest metal greu se regăsește în organism în cantități mare, în cazul bărbaților, riscul de a suferi un atac de cord este de trei ori mai mare, potrivit unui studiu realizat în 1995 de către American Heart Association.

Unde se găsește? Ei bine, potrivit oamenilor de știință surse de mercur sunt becurile, peștele și produsele marine, plombele dentare, termometrele sparte, ziarele care se ard, materialele de construcții, cereale, cosmetice, diuretice, fungicide, laxative, producția de hârtie și clor, medicamente, vopseluri, tatuaje, conservanți. etc.

Metale grele – detoxifierea organismului

În ciuda faptului că organismul a fost creat pentru a se detoxifia singur, atunci când metalele grele se găsesc în cantități mari, acesta nu mai poate face față, fapt pentru care vă propunem un supliment alimentar revoluționar ce este realizat pe bază de pectină modificată de citrice (Modified Citrus Pectin MCP).

Regăsită în coaja și pulpa merelor, a prunelor și a citricelor, pectina este o fibră ale cărei proprietăți sunt benefice pentru organism. Aceasta poate fi absorbită de tractul digestiv atunci când este modificată enzimatic și poate crea fragmente de polizaharide mai mici. Astfel, sunt digerate cu ușurință și poate intra în circulația sangvină, ceea ce va avea efecte benefice asupra organsimului.

Cum acționează? Ei bine, se pare că acest tip de pectină, ce este bogată în reziduri de galactoză, leagă în mod activ metalele grele, astfel că sunt eliminate prin urină. Aceasta este deosebit de benefică pentru organism, întrucât ajută la eliminarea de plumb, cadmiu și arsenic.

Pectina de citrice poate reduce, de asemenea, nivelul de colesterol din sânge și acționează ca o barieră în organism asfel că împiedică absorbția de zahăr în intestine, ceea ce previne trecerea glucozei.

Vezi studiile efectuate cu MCP »

Go top