Analiza fracției de polizaharidă neutră a MCP și a activității sale inhibitoare asupra galectinei-3.

Glycoconj J. 2012 May;29(4):159-65. doi: 10.1007/s10719-012-9382-5. Epub 2012 May 7.

Analiza fracției de polizaharidă neutră a MCP și a activității sale inhibitoare asupra galectinei-3.

Gao X1, Zhi Y, Zhang T, Xue H, Wang X, Foday AD, Tai G, Zhou Y.

INFORMAȚII DESPRE AUTORI

REZUMAT

Pectina citrică modificată de pH (MCP) a demonstrat că inhibă galectina-3 în progresia cancerului. Componentele și structurile MCP legate de această inhibare au rămas necunoscute. În această lucrare, am fracționat MCP pe coloană de celuloză DEAE într-o fracție omogenă neutră MCP-N (aproximativ 20 kDa) și o fracție de amestec de pectină MCP-A (distribuție moleculară largă pe cromatografie Sepharose CL-6B). Atât MCP-N cât și MCP-A au inhibat hemaglutinarea mediată de galectina-3 cu concentrație minimă de inhibare (MIC) 625 și, respectiv, 0,5 μg/ml. MCP-N a fost identificat a fi un arabinogalactan de tip I (AG-I) cu un lanț principal de β-1 → 4-galactan. MCP-N a fost digerat cu α-L-arabinofuranozidază pentru a da fracțiunea principală a structurii lanțului (M-galactan, în jur de 18 kDa), care a fost mai activă decât molecula inițială, MIC 50 μg/ml. Degradarea acidă a M-galactanului a crescut activitatea inhibitorie, MIC de aproximativ 5 ori mai puțin decât M-galactanul. Rezultatele de mai sus au arătat că motivul funcțional al fragmentului β-1 → 4-galactan ar putea fi în resturile terminale mai degrabă decât în ​​regiunea internă a lanțului. Prin urmare, MCP-N și produsele sale degradate ar putea fi dezvoltate în noi potențiali inhibitori de galectină-3. Acesta este primul raport referitor la fracționarea MCP și la componentele sale asupra inhibării galectinei-3. Informațiile furnizate în această lucrare sunt valoroase pentru screening-ul mai activ al inhibitorilor de galectină-3 din polizaharidele naturale.

PMID:

22562786

DOI:

10.1007/s10719-012-9382-5

[Indexat pentru MEDLINE]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.