Efectele carbohidraților naturali complecși (pectina citrică) asupra proprietăților celulelor melanomului murin asociate cu funcțiile galectinei-3.

Inohara H1, Raz A.

INFORMAȚII DESPRE AUTORI

REZUMAT

Pectina citrică (CP) și pectina citrică modificată cu pH (MCP) sunt polizaharide complexe foarte ramificate și respectiv neramificate, bogate în resturi de galactozidă, capabile să se combine cu domeniul de legare a carbohidraților de galectina-3. Am raportat anterior că injectarea intravenoasă a celulelor melanomului murin B16-F1 cu CP sau MCP în șoareci syngeneic a determinat o creștere sau scădere semnificativă a colonizării pulmonare [Platt D, Raz A (1992) J Natl Cancer Inst 84:438-42]. Aici am studiat efectele acestor polizaharide asupra interacțiunilor celulă-celulă și celulă-matrice mediate de recunoașterea carbohidraților. MCP, dar nu CP, a inhibat adeziunea celulelor melanomului B16-F1 la agregarea homotipică indusă de laminină și asialofetuin. Ambele polizaharide au inhibat creșterea independentă de ancorare a celulelor B16-F1 în mediu semisolid, anume agaroză. Aceste rezultate indică faptul că recunoașterea carbohidraților de către galectina-3 a suprafeței celulare poate fi implicată în interacțiunea celulă-matrice extracelulară și poate juca un rol în creșterea independentă de ancorare, precum și în embolizarea in vivo a celulelor tumorale.

PMID:

7696855

[Indexat pentru MEDLINE]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.