Aliatul nr. 1 în afecțiuni oncologice

Efectele sinergice și aditive ale pectinei citrice modificate cu doi compuși polibotanici, în suprimarea comportamentului invaziv al celulelor canceroase de sân și de prostată.

Jiang J1, Eliaz I, Sliva D.

INFORMAȚII DESPRE AUTORI

REZUMAT

OBIECTIV:

Obiectivul acestui studiu a fost de a evalua efectul combinat al unui inhibitor cunoscut galectina-3, al pectinei citrice modificate (MCP) PectaSol-C și a doi noi compuși polibotanici integrativi pentru sănătatea sânilor și a prostatei, BreastDefend (BD) și ProstaCaid (PC), asupra comportamentului invaziv al celulelor de cancer mamar și de prostată uman, in vitro.

METODE:

Efectul MCP și BD și al MCP și PC asupra comportamentului invaziv a fost evaluat prin teste de aderare a celulelor, migrare a celulelor și invazie celulară. Secreția activatorului de plasminogen urokinază (uPA) a fost determinată prin analiză Western blot.

REZULTATE:

Deși concentrațiile scăzute de MCP (0,25-1,0 mg/ml) nu suprimă adeziunea celulară a celulelor de cancer mamar sau de prostată, combinația de MCP cu BD sau PC inhibă sinergic aderența acestor celule. Inhibarea dependentă de doză a migrării celulelor de cancer mamar și de prostată de către MCP (0,25-1,0 mg/ml) este îmbunătățită sinergic de BD (20 μg/ml) și respectiv PC (10 μg/ml). BD sau PC nu a inhibat în continuare invazia celulelor de cancer mamar și de prostată prin MCP; cu toate acestea, combinația de MCP cu BD sau PC suprima secreția de uPA din celulele cancerului mamar și, respectiv, de prostată.

CONCLUZIE:

Combinația de MCP cu BD și de MCP cu PC inhibă sinergic fenotipurile metastatice ale celulelor umane de cancer mamar și respectiv de prostată. Sunt justificate studii suplimentare care confirmă aceste observații în modelele animale de metastază a cancerului mamar și de prostată.

PMID:

22532035

DOI:

10.1177/1534735412442369

[Indexat pentru MEDLINE]

Share
Go top