Studii de caz cu MCP

Inhibarea creșterii celulelor canceroase umane și a metastazelor la șoareci fără blană prin administrarea pe cale orală de pectină citrică modificată.

link original: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12488479

J Natl Cancer Inst. 2002 Dec 18;94(24):1854-62.

Inhibarea creșterii celulelor canceroase umane și a metastazelor la șoareci fără blană prin administrarea pe cale orală de pectină citrică modificată.

Nangia-Makker P1, Hogan V, Honjo Y, Baccarini S, Tait L, Bresalier R, Raz A.

INFORMAȚII DESPRE AUTORI

REZUMAT

CONTEXT:

Rolul componentelor alimentare în progresia cancerului și în metastaze este un domeniu de importanță clinică în curs de dezvoltare. Multe etape ale progresiei cancerului implică procese de recunoaștere mediate de carbohidrați. Prin urmare, am studiat efectele pectinei citrice modificate cu pH și temperatură ridicată, o fibră polizaharidă nedetectabilă, solubilă în apă derivată din citrice, care inhibă în mod specific proteina galectină-3 legată de carbohidrați, cu efect asupra creșterii tumorale și a metastazelor in vivo și asupra funcțiilor mediate de galectina-3 in vitro.

METODE:

Creșterea tumorii in vivo, angiogeneza și metastazarea au fost studiate la șoarecii atimici care au fost hrăniți cu MCP în apa de băut și apoi au fost injectați ortotopic cu celule de carcinom de sân uman (MDA-MB-435) în regiunea adipoasă mamară sau cu celulele de carcinom de colon uman (LSLiM6) în cecum. Funcțiile mediate de galectina-3 în timpul angiogenezei tumorale in vitro au fost studiate prin evaluarea efectului MCP asupra formării tubului capilar de celule endoteliale ale venei ombilicale umane (HUVEC) în Matrigel. Efectele MCP asupra chemotaxiei HUVEC induse de galectina-3 și asupra legării HUVEC la celulele MDA-MB-435 in vitro au fost studiate folosind camerele Boyden și, respectiv, testele de etichetare. Datele au fost analizate prin testul t- Student bilateral sau prin testul Fisher cu cea mai mică diferență semnificativă protejată.

REZULTATE:

Creșterea tumorală, angiogeneza și metastazarea spontană in vivo au fost semnificativ reduse statistic la șoarecii hrăniți cu MCP. In vitro, MCP a inhibat morfogeneza HUVEC (formarea tubului capilar) într-o manieră dependentă de doză. In vitro, MCP a inhibat legarea galectinei-3 la HUVEC: la concentrații de 0,1% și 0,25%, MCP a inhibat legarea galectinei-3 (10 μg/ml) la HUVEC cu 72,1% (P = 0,038) și respectiv 95,8% (P = 0,025), iar la concentrație de 0,25% a inhibat legarea galectinei-3 (1 μg/ml) la HUVEC cu 100% (P = 0,322). MCP a blocat chemotaxia HUVEC față de galectina-3 într-o manieră dependentă de doză, reducând-o cu 68% la 0,005% (P < 0,001) și inhibând-o complet la 0,1% (P < 0,001). În cele din urmă, MCP a inhibat, de asemenea, adeziunea celulelor MDA-MB-435, care exprimă galectina-3, la HUVEC într-o manieră dependentă de doză.

CONCLUZII:

MCP, administrat oral, inhibă creșterea tumorilor mediate de carbohidrați, angiogeneza și metastazarea in vivo, probabil prin efectele sale asupra funcției galectinei-3. Aceste date subliniază importanța compușilor carbohidrați alimentari ca agenți pentru prevenirea și/sau tratamentul cancerului.

PMID:

12488479

[Indexat pentru MEDLINE]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.