Studii de caz cu MCP

Modularea colonizării pulmonare a celulelor melanom B16-F1 de către pectina citrică.

 

J Natl Cancer Inst. 1992 Mar 18;84(6):438-42.

Modularea colonizării pulmonare a celulelor melanom B16-F1 de către pectina citrică.

Platt D1, Raz A.

INFORMAȚII DESPRE AUTORI

REZUMAT

CONTEXT:

Studiile au arătat că zaharurile simple care conțin galactozidă și anticorpii de lectină care leagă antigalactozidul pot afecta metastazarea celulelor tumorale experimentale. Cu toate acestea, numărul limitat de reactivi utilizați până acum necesită alte observații.

SCOP:

Pectina citrică naturală (CP) și CP modificată cu pH (MCP), bogate în resturi de galactoză, au fost utilizate pentru a studia implicarea carbohidraților care conțin reziduuri de galactozid în interacțiunea celulară in vitro și în colonizarea pulmonară in vivo a celulelor melanom B16-F1.

METODE:

Celulele melanom B16-F1 au fost incubate cu diferite concentrații de CP și MCP. A fost analizată capacitatea lor de a forma agregare homotipică in vitro și colonizarea pulmonară a tumorii in vivo la șoareci femele C57BL/6 cu vârstă de 8 săptămâni.

REZULTATE:

CP se leagă de suprafața celulelor melanom B16-F1; această legare poate fi inhibată de lactoză la o concentrație de 0,15 M. Injectarea intravenoasă a celulelor melanomului murin B16-F1 cu CP natural a determinat o creștere semnificativă (de până la trei ori) a apariției coloniilor tumorale în plămân și proprietăți accentuate de agregare homotipică a celulelor, în timp ce injectarea MCP a scăzut semnificativ metastazele experimentale B16-F1 (mai mult de 90%).

CONCLUZII:

Proteinele de legare a galactozidei tumorale mediază recunoașterea celulară prin legarea oligozaharidelor cu reziduuri D-galactozidice terminale de celulele adiacente. Interferența cu succes a unui astfel de proces cu MCP poate duce la o capacitate redusă de a forma emboli de celule tumorale și metastaze.

IMPLICAȚII:

Aceste constatări implică faptul că lanțurile secundare de carbohidrați care conțin galactoză din CP ar putea imita sau concura cu ligandul natural al proteinei de legare a galactozidei tumorale (gal-lectină) și astfel pot afecta interacțiunile celulare relevante pentru metastază.

PMID:

1538421

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.