Aliatul nr. 1 în afecțiuni oncologice

Rolul pectinei citrice modificate de chelator eficient al plumbului la copii internați cu niveluri toxice de plumb.

Zhao ZY1, Liang L, Fan X, Yu Z, Hotchkiss AT, Wilk BJ, Eliaz I.

INFORMAȚII DESPRE AUTORI

ERRATUM IN

  • Altern Ther Health Med. 2008 Nov-Dec;14(6):18.

REZUMAT

CONTEXT:

Toxicitatea plumbului este o preocupare continuă în întreaga lume, iar copiii, cei mai vulnerabili la efectele pe termen lung ale expunerii la plumb, au nevoie urgentă de un agent de chelare pentru metale grele, sigur și eficient, pentru a depăși provocările zilnice ale expunerii la metale grele.

OBIECTIV:

Acest studiu clinic a fost efectuat pentru a determina dacă administrarea pe cale orală de pectină citrică modificată (MCP) este eficientă în reducerea toxicității plumbului în sângele copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

METODĂ:

Copiilor spitalizați cu un nivel al serului sangvin mai mare de 20 μg/dl, măsurat prin spectrometrie de absorbție atomică în cuptor de grafit (GFAAS), care nu au primit nicio formă de medicamentație pentru chelare și/sau detoxificare timp de 3 luni înainte, li s-au administrat 15 g MCP (PectaSol) în 3 doze divizate pe zi. Analiza serului sangvin și GFAAS a excreției urinare de 24 de ore a fost efectuată în ziua 0, ziua 14, ziua 21 și ziua 28.

REZULTAT:

Acest studiu a arătat o scădere semnificativă a nivelului seric al plumbului (P = 0,0016; schimbare medie de 161%) și o creștere semnificativă a colectării în urina de 24 de ore (P = 0,0007; schimbare medie de 132%).

CONCLUZIE:

Nevoia pentru un agent de chelatare a metalelor grele sigur, în special pentru copiii cu expunere cronică ridicată la mediu, este imensă. Rezultatele semnificative și absența efectelor adverse în acest studiu pilot, împreună cu rapoartele anterioare privind utilizarea sigură și eficientă a MCP la adulți, indică faptul că MCP ar putea fi un astfel de agent. Sunt justificate studii suplimentare pentru confirmarea beneficiilor.

Share
Go top